I enhver familie kan det hurtigt føles som om at tiden bare ikke slår til.

Mange praktiske gøremål skal ofte nås på relativ kort tid, når alle i familien er kommet hjem sidst på eftermiddagen og det hele skal nås på samme tid.

Kender du det, at du ligesom bliver revet med af følelsen af at have travlt og du fortsætter i højt tempo også selvom det slet ikke er nødvendigt? Og hvis det ikke er praktiske gøremål er der facebook, Instagram, tvitter m.m. der også lige skal tjekkes.

Følelsen af at være i et hamsterhjul, der uanset hvor hurtigt du løber er du nødt til at løbe hurtigere og hurtigere? Indtil du falder udmattet om.

En moderne børnefamilie vil altid have meget at se til – der er mange praktiske gøremål og mange relationer, der skal plejes og tages hånd om og netop derfor har du som den voksne / forældre et særligt ansvar for, hvordan du / I vælger at bruge jeres tid i jeres familie.

Det kan imidlertid være rigtig svært at vælge og prioritere i en tid, hvor vi alle bliver påvirket af ideer og forslag til, hvad vi kunne eller burde gøre for at være med på beatet. Vi bliver dagligt bombarderet af input og ideer til, hvordan den perfekte børnefamilie ser ud, indretter sig, foretager sig og tager hen på ferie. Det kræver stor opmærksomhed ikke at lade sig rive med af alle disse påvirkninger.

Vi kommer nemt til at tro på at hvis bare vi kunne gøre det og det, så vil vi blive lykkelige. Livet kan nemt blive en evig jagt, som fratager os tid til nærvær med os selv og hinanden i familien. Jagten på det perfekte fratager os muligheden for at være til stede og nærværende.

Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående, vil jeg invitere dig til at stoppe op og lægge nogle pauser ind i hverdagen, hvor du ikke skal noget andet end bare at være nysgerrigt tilstede.

Stil lige så forsigtigt dig selv følgende 5 spørgsmål:

  1. Hvad ønsker jeg mig egentlig af mit liv?
  2. Hvad ønsker jeg at bidrage med til andre?
  3. Hvem er de mest betydningsfulde mennesker for mig i mit liv?
  4. Hvordan bruger jeg min tid i forhold til det, der betyder noget for mig?
  5. Hvad kunne jeg med fordel give slip på i mit liv?

Dine svar kan guide dig på vej til at leve i større overensstemmelse mellem, hvad du ønsker for dit liv og hvad du bruger din tid og energi på.

Jeg ønsker dig god fornøjelse.

Er du blevet nysgerrig er du velkommen til at kontakte mig for at høre nærmere.

Jeg tilbyder støttende og afklarende coachingsamtaler, hvor du får mulighed for at arbejde med dine drømme og mål og med hvordan du kan tage de nødvendige skridt for at bevæge dig i den retning, du ønsker.

Maj

Author Maj

More posts by Maj